Sliminazer flasteri pojavili su se na hrvatskom tržištu nedavno i vrlo brzo je postalo glasno o njima. Gledajući sadašnje tržište prehrambenih dodataka u obliku svih poznatih kapsula, alternativa u obliku flastera je nešto što se ističe. Ističe se – da, ali je li to učinkovito? Danas ćemo pokušati odgovoriti na to pitanje.

Naravno, sve se tvari se ne mogu dobro apsorbirati kroz kožu kao u slučaju, na primjer, otapanja u mastima. S druge strane, izgleda slično, neki od aktivnih sastojaka se bolje apsorbiraju mazanjem/kontakt s kožom nego što bi to bilo kroz u želudac.

Učinkovitost određenog preparata koji se koristi na koži ovisi o dva čimbenika, ali prvo moramo odrediti svrhu za koju će se tvari provjeravati: Cilj: Tvari koje djeluju na mršavljenje, poboljšavaju metabolizam, sagorijevaju masnoće.

Zatim idemo na analizu:

1. Imaju li aktivne tvari u preparatu svojstva definirana kao cilj?
2. Na koji način ulaze u tijelo? Kako se apsorbiraju?

Tek kad odgovorimo na ova dva pitanja možemo odrediti da li neki preparat funkcionira.

Iz članka u nastavku saznat ćete:

Sliminazer – sastav i djelovanje

Flasteri se sastoje od 6 aktivnih sastojaka. Kao što je poznato, svaka komponenta u većoj ili manjoj mjeri osim njezina ključnog djelovanja također vrši i druge uloge. U nastavku, zbog prethodno definiranog cilja mršavljenja i smanjenja težine, usredotočit ćemo se samo na ta svojstva (ako su ključna za određeni sastojak):

  1. L-karnitin

Transporter je dugolančanih masnih kiselina u stanične mitohondrije, zahvaljujući kojima omogućuje njihov pad i proizvodnju energije.

  1. Ekstrakt zelenog čaja

Sadrži spojeve iz skupine polifenola. A katehini su njihov najveći postotak. Oni su jedan od najjačih antioksidanata i pokazuju snažan antioksidativni učinak. Njihov glavni zadatak tijekom spaljivanje masnoća je ubrzati vrijeme metabolizma, ali također u mirovanju. To znači da rade kad se odmarate. Štoviše, zeleni čaj inhibira apsorpciju masti i glukoze utječući na djelovanje probavnih enzima.

  1. Ekstrakt Acai bobica

Izvor vitamina C, B1, B2, E. Bogati magnezijem, kalcijem, fosforom, kalijem, proteinima, cinkom i željezom. Izvor omega 3 i 6 kiselina. Fitosterol i vlakna koje sadrže kontroliraju razinu kolesterola, što pozitivno utječe na probavni sustav. Sadrže veliku količinu polifenola (stoga imaju tamnu boju), što pozitivno djeluje na cirkulacijski sustav.

  1. Hidroksi limunska kiselina (HCA)

Ograničava sintezu novih masnih kiselina i pojačava njihovu oksidaciju. Istraživanja su pokazala da ona može potaknuti osjećaj sitosti kroz sporiji osjećaj gladi, što se u konačnici pretvara u količinu konzumirane hrane. Kako točno funkcionira? Ovo stanje nastaje kao rezultat povećane proizvodnje i taloženja višestrukog šećera (glikogena) u mišićima i jetri, što našem mozgu daje signal da više ne trebamo hranu. HCA dovodi do stvaranja ketonskih spojeva (povećanjem transporta masnih kiselina u mitohondrije) i poznato je da potiskuju apetit.

  1. Kapsaicin

W 2015. istraživači pod nadzorom dr. Baskaran Thyagarajan sa Sveučilišta u Wyomingu pokazala je da kapsaicin stimulira termogenezu i energiju sagorijevanja stimulirajući receptore u bijelim (akumulirajućim energijama) i smeđim (odgovornim za termogenezu) masnih stanica.

  1. Ekstrakt guarane

često ga koriste sportaši jer poboljšava učinkovitost tijela, poboljšava vrijeme reakcije i smanjuje osjećaj umora. Guarana je bogata kofeinomi ima termogena svojstva (kao što je kapsaicin), koja pomaže u sagorijevanju masti povećanjem oslobađanja topline.

Sliminazer – struktura flastera i apsorpcija tvari kroz kožu

Flasteri su konstruirani na osnovi transdermalnog flastera (TTS). Aktivne tvari se daju kroz kožu, čime se izbjegava probavni trakt. Oni se ne razgrađuju, zahvaljujući čemu se željeni učinak postiže nižim dozama od onih koji se uzimaju oralno. Flaster se lijepi na kožu, što rezultira prodiranjem tvari u sustavnu cirkulaciju.

TTS – Transdermal Therapeutic Systems(Transdermalni terapeutski sustav) – sastoji u doziranju, otpuštanju tvari s konstantnom brzinom tijekom određenog vremena.

TSS se koristi u mnogim područjima, uključujući:

  • kontracepcija,
  • liječenje ovisnosti o nikotinu,
  • hipertenzije (Povišeni tlak)
  • bolest kretanja

Sliminazer – sažetak sastava i djelovanja

Može se zaključiti da primijenjeni TTS sustav s komponentama sadržanim u „spremniku” zadovoljava postavljene ciljeve. Prisjetimo se:

1. Imaju li aktivne tvari u preparatu svojstva definirana kao cilj?

Rezultat: Pozitivan

2. Na koji način ulaze u tijelo? Kako se apsorbiraju?

Sustav TTS-a je široko rasprostranjen i nema osnova za podrivanje njegove učinkovitosti jer djeluje u skladu sa svojom namjenom.

Rezultat: Pozitivan

Sliminazer – uredničko mišljenje

Po našem mišljenju, gledajući kroz prizmu strukture i sastojaka sadržanih u flasterima Sliminazer je vrijedan preporuke jer ispunjava zahtjeve postavljene ciljevima. Na tržištu ima mnogo flastera, neki proizvođači su nakon uspjeha Sliminazera počeli kopirati. Kao rezultat toga, osobe koje ih traže izložene su kupnji krivotvorina drugačijeg sastava ili strukture, što se također pretvara u učinkovitost. Mi se potpisujemo isključivo pod originalnim Sliminazer® flasterima

Radi vaše udobnosti i sigurnosti kupnje, u nastavku dajemo link za izravnu vezu na web-stranicu proizvođača.

www.sliminazer.hr

Udio

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here