Ako uzrok prerane ejakulacije nije zdravstveni problem, možete koristiti neke kućne tehnike da pomognete u odgađanju ejakulacije. Među njima su, na primjer, vježbe masturbacije start-stop. To uključuje prestanak nadražaja neposredno prije ejakulacije i nastavak nakon pauze. To je dobar način da upoznate svoje tijelo i vršite kontrolu nad ejakulacijom.
Muškarci koji imaju problema s preuranjenom ejakulacijom moraju izbjegavati dugu predigru i piti alkohol neposredno prije spolnog odnosa.
Vrijedno je također provesti iskren partnerski razgovor o problemu, njegovom uzroku i međusobnim očekivanjima u seksu. Bijeg od teme najčešće dovodi do rastuće napetosti u odnosima i može uzrokovati potpuno napuštanje odnosa.

Prerana ejakulacije – specijalistički tretman

Put liječenja prerane ejakulacije ovisi o uzroku poremećaja. Ako je razlog problem koji nastaje zbog određenih disfunkcija tijela, trebate koristiti pomoć urologa, koji će naznačiti odgovarajući oblik liječenja. Ako je izvor problema psihološki čimbenik, preporučuje se terapija s odgovarajućim psihologom ili seksologom.

Udio

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here